Abo Dabbab dag Snorkeling excursie vanuit Marsa alam
Egypte Vakanties

Bel ons:00201224789162

Abo Dabbab half dag Snorkeling excursie vanuit Marsa alam

Zoekt u een dag Snorkeling excursie naar Abo Dabab vanuit Marsa alam?Met veel plezier kunnen wij u helpen met deze excursie.

Abu Dabbab Bay heeft een van de beste stranden in de regio Marsa Alam, maar is terecht beter bekend staat als één van de weinige plaatsen in de wereld waar je kan soms duiken en zwemmen met  dugong "zeekoe."

Er zijn twee semi-permanente bewoners die bekend door de bijnamen van Dennis en Dougal. Twee van de slechts zeven thans bekende langs de gehele kust van de Egyptische Rode Zee te bestaan.

En alsof dat nog niet genoeg was de baai is ook gastheer voor grote zeeschildpadden voor wie de ondiepe wateren dienen als een waardevolle broedplaats en de onschadelijke gitaar haaien evenals het hebben van kleurrijke koraalriffen, een groot aantal mooie vissen, een kleine scheepswrak en een swim-door canyon met onderwater grotten.

Je kunt gewoon waden in de belangrijkste baai en ook de riffen direct verkennen van het strand waardoor het even geschikt als snorkelaars en duikers van alle niveaus maakt. De offshore riffen zijn echter meer geschikt voor duikers en mag alleen worden bezocht met een professionele gids.

In feite kunnen reusachtige groene zeeschildpadden te zien bijna elke dag, zoals het onschadelijk guiltar haaien, maar uw kans op het zien van Dennis of Dougal, de beroemde dugongs, variëren van seizoen tot seizoen (zijnde iets hoger in de zomer), en de algehele op één dag misschien minder dan vijftig procent. Maar veel bezoekers hebben geluk gehad en sommigen hebben zelfs gezien zowel zeekoeien op dezelfde dag!

De naam "Abu Dabab" kan worden vertaald als Vader stapstenen.Volgens de lokale mythologie, toen een aardbeving was, omdat de goden waren met de stenen aan de zee over te steken.

 

 

De kost van deze excursie is 20 Euro p.p

Deze excursie is inbegrepen

1-Vervoer

2-zonbed

3-Snorkeling materiaals

4-Gids

Wat moet u mee nemen

1-Doeken mee nenem

Deze excursie gaat op zondag,dinsdag en donderdag door

Boek nu   stel een vraag